04192018Πεμ
Last updateΚυρ, 11 Μαρ 2018 9pm

Τα ξυραφάκια μιας χρήσεως ήταν ελληνική πατέντα που έγινε παγκόσμια επιτυχία;

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
Τα ξυραφάκια μιας χρήσεως ήταν ελληνική πατέντα που έγινε παγκόσμια επιτυχία;

Πόσοι άραγε Έλληνες δικαιούνται να δηλώνουν ότι έχουν μυαλό «ξυράφι»; Ο μοναδικός που και με «πατέντα» μπορεί να υποστηρίξει κάτι τέτοιο είναι ο επιχειρηματίας Αναστάσιος Πολίτης. Ο δημιουργός δηλαδή των πρώτων λεπίδων ξυρίσματος μιας χρήσης στον πλανήτη, ο άνθρωπος στο μεγαλείο του οποίου υποκλίθηκε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές οικογένειες του κόσμου. Αυτή των αδελφών Bic.

O Αναστάσιος Πολίτης, αποστασιοποιημένος σήμερα από το δημιούργημά του, σπάνια μιλάει γι' αυτό. Όλα ξεκίνησαν στην εταιρεία Βιολέξ που στις αρχές του '50 ίδρυσε ο πατέρας του. Η οικογενειακή βιοτεχνία παρήγαγε ξυριστικές λεπίδες. Παρακολουθώντας τις διεθνείς τάσεις και μελετώντας τις ανάγκες που θα προέκυπταν σύντομα από τον σύγχρονο πιεστικό τρόπο ζωής, η μικρή εταιρεία λανσάρει τις λεπίδες Astor. Επρόκειτο για μια πρώτη καινοτομία, την οποία ακολούθησε η έντονη διαφημιστική υποστήριξη του προϊόντος.


Ο ομογενής καθηγητής Μιχαήλ Κοσμόπουλος στην Ευρωπαϊκή Ακαδημία Επιστημών

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
Ο ομογενής καθηγητής Μιχαήλ Κοσμόπουλος στην Ευρωπαϊκή Ακαδημία Επιστημών

Ο ομογενής καθηγητής Δρ Μιχάλης Κοσμόπουλος του Τμήματος Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μιζούρι -University of Missouri- στην πόλη Σεντ Λούις, επιλέχθηκε μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών της Αυστρίας, όπως έγραψε στην καθημερινή της έκδοση η εφημερίδα του Πανεπιστημίου UMSL.

Ο Δρ Κοσμόπουλος είναι διακεκριμένος καθηγητής του Hellenic Government - Karakas Foundation of Greek studies. Ειδικεύεται στις Κλασσικές σπουδές, στην Ανθρωπολογία και Αρχαιολογία και συγκεκριμένα στην αρχαία ελληνική θρησκεία, στην κοινωνική και πολιτιστική μνήμη και στην οργάνωση της Αρχαίας Ελλάδας, ιδιαίτερα του Μυκηναϊκού κόσμου.

Είναι διευθυντής ανασκαφών της Αρχαιολογικής Εταιρείας Αθηνών στην Ικλαινα στην Πύλο, συνεργάτης της Ακαδημίας Επιστημών στο Σεντ Λούις, μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών και Ερευνητής της Εθνικής Γεωγραφικής Εταιρείας, γνωστής ως National Geographic Society.

Ο ομογενής ηλεκτρονικάκιας πρωταθλητής της Google

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Ο ομογενής ηλεκτρονικάκιας πρωταθλητής της GoogleΈνας 75χρονος από το Thomastown της Μελβούρνης «σπάει» παγκόσμιο ρεκόρ σε ηλεκτρονικό παιχνίδι.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα της Αυστραλίας "Νέος Κόσμος" ο Παναγιώτης Χαρίδας, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του ηλεκτρονικού παιχνιδιού «InkBow» της γνωστής αμερικανικής εταιρίας Google, ανέφερε πως το 2009 αγόρασε για πρώτη φορά υπολογιστή και άρχισε να πειραματίζεται με αυτόν. «Προσπαθούσα να τον μάθω και το 2012 ανακάλυψα το InkBall».

Ο 75χρονος έφτασε από τη Σπάρτη στην Αυστραλία το 1960. Εργάστηκε σε ναυτιλιακή εταιρία και πριν από λίγα χρόνια βγήκε στη σύνταξη. «Μού άρεσε πάντα το σκάκι και στη δουλειά μου είχα κερδίσει κάποια πρωταθλήματα με τους συναδέλφους μου, αλλά όταν πήρα σύνταξη δεν έβρισκα κάποιον για να παίζω. Οι περισσότεροι συμπάροικοι της ηλικίας μου παίζουν χαρτιά και τάβλι» είπε στον «Ν.Κ.».


  • Τελευταίες Ειδήσεις

Συνδρομή στο Ενημερωτικό Δελτίο

Ο Παλμός της Ομογένειας

Μία παραγωγή της δημοσιογραφικής ομάδας του Sofia Times Magazine σ' επιμέλεια και παρουσίαση του Κώστα Σ. Πασχαλίδη. Καθημερινά στις 10:00 π.μ. (ώρα Ελλάδας) και σ' επανάληψη στις 18:00 από Δευτέρα έως και Παρασκευή και κάθε Σάββατο - Κυριακή στις 17:00 (ώρα Ελλάδας)

Γεια σου Έλληνα

καθημερινά σ' επανάληψη στο
Greek Web Radio
οι εκπομπές του
Στράτου Γ. Κρυσταλλάκη
στις 22:00 μ.μ και στις 05:00 π.μ & 13:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Καλλιτεχνικό Καφενείο

καθημερινά στο
Greek Web Radio
με την
Γιώτα, τον Ευθύμη, την Ευθυμία και την Κορίνα
στις 09:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 06:00 π.μ & 12:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Τα Πάθη του Έρωτα

καθημερινά στο
Greek Web Radio
με την
Ερυφίλη Ευλιάογλου
και τον
Κωνσταντίνο Σταθόπουλο
στις 23:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 04:00 π.μ & 14:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)