Με μεγάλ..." />
05242019Παρ
Last updateΚυρ, 05 Μάι 2019 7pm

Συλλυπητήριο μήνυμα της Δρ Όλγας Σαραντοπούλου για την απώλεια του Χρήστου Τομαρά

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 
Συλλυπητήριο μήνυμα της Δρ Όλγας Σαραντοπούλου για την απώλεια του Χρήστου Τομαρά

Με μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του Χρήστου Τομαρά, ενός γνήσιου Έλληνα, ενός οραματιστή, ο οποίος είχε κάνει τρόπο ζωής την προσφορά στον συνάνθρωπο, την καλλιέργεια και την πίστη στις αξίες της κληρονομιάς του.

Συνεργαστήκαμε στενά για χρόνια μέσα από το ΣΑΕ και εκεί είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω καλύτερα και να εκτιμήσω την γνησιότητα του χαρακτήρα του, το ανήσυχο πνεύμα του, την ανιδιοτέλεια του, που οδήγησε στην διάρκεια της ζωής του στην δημιουργία πρωτοβουλιών οι οποίες ενίσχυσαν το όραμα του ενωμένου Ελληνισμού και την στήριξη της νέας γενιάς των Ελλήνων της Αμερικής.

Μέσα από το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού, ο ίδιος κατέβαλλε κάθε προσπάθεια για την επιτυχία του θεσμού αφού πίστευε ότι ο Ελληνισμός εάν συσπειρώσει τις απίστευτες δυνάμεις του μπορεί να καταστεί ρυθμιστής των διεθνών εξελίξεων. Χρησιμοποίησε χωρίς φειδώ το κύρος και την ακτινοβολούσα προσωπικότητα του για να ενώσει την Ομογένεια.

Η απώλειά του σήμερα φέρει ένα μεγάλο πλήγμα στην Ελληνο-αμερικανική κοινότητα και αφήνει ένα μεγάλο κενό και για την Ελλάδα καθώς ο Χρήστος Τομαράς  με σημαντική επιχειρηματική παρουσία και συμμετοχή στα κοινά, αποτελούσε μαζί και με άλλους ομογενείς τον πιο ένθερμο υπερασπιστή την εθνικών μας δικαίων και της προώθησης των ιδανικών της ιστορίας μας και της ελληνικής μας γλώσσας.

Ο  Χρήστος Τομαράς, ήταν η φυσική ηγετική φυσιογνωμία της ομογένειας στο ΣΑΕ, ήταν ο πατριώτης που διακρίνονταν για την ευγένεια, την καλοσύνη, την αρχοντιά του, ο θεόπνευστος φιλάνθρωπος που εμπνεύστηκε το Ίδρυμα “PanHellenic Scholarship Foundation”, το οποίο παρέχει υποτροφίες σε Ελληνοαμερικανούς φοιτητές και τους δινει την δυνατότητα να επισκεφτούν τον τοπο καταγωγής τους.

Η Κληρονομιά που αφήνει είναι πολύτιμη, μια παρακαταθήκη για τις νέες γενιές των Ελλήνων που έρχονται για να συνεχίσουν το έργο του με την ίδια ένταση και την αγάπη που εκείνος το έκανε.

Για όλους εμάς, η ζωή και η προσφορά του αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και μας δίνει το κίνητρο ιδιαίτερα στους χαλεπούς αυτούς καιρούς να συνεχίσουμε να οραματιζόμαστε έναν Ελληνισμό ενωμένο.

Στην οικογένεια του εκλιπόντος, τους οικείους του και στους συνοδοιπόρους του στο Ίδρυμα, εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια.

Greek Web TV

  • Τελευταίες Ειδήσεις

Συνδρομή στο Ενημερωτικό Δελτίο

Ο Παλμός της Ομογένειας

Μία παραγωγή της δημοσιογραφικής ομάδας του Sofia Times Magazine σ' επιμέλεια και παρουσίαση του Κώστα Σ. Πασχαλίδη. Καθημερινά στις 10:00 π.μ. (ώρα Ελλάδας) και σ' επανάληψη στις 18:00 από Δευτέρα έως και Παρασκευή και κάθε Σάββατο - Κυριακή στις 17:00 (ώρα Ελλάδας)

Γεια σου Έλληνα

καθημερινά σ' επανάληψη στο
Greek Web Radio
οι εκπομπές του
Στράτου Γ. Κρυσταλλάκη
στις 22:00 μ.μ και στις 05:00 π.μ & 13:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Καλλιτεχνικό Καφενείο

καθημερινά στο
Greek Web Radio
με την
Γιώτα, τον Ευθύμη, την Ευθυμία και την Κορίνα
στις 09:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 06:00 π.μ & 12:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Τα Πάθη του Έρωτα

καθημερινά στο
Greek Web Radio
με την
Ερυφίλη Ευλιάογλου
και τον
Κωνσταντίνο Σταθόπουλο
στις 23:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 04:00 π.μ & 14:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

"Dj X One"

καθημερινά στο
Greek Web Radio
με τον
Αργύρη Ναστόπουλο