03232019Σαβ
Last updateΚυρ, 10 Μαρ 2019 11am

Σημαντική παρουσία αντιπροσώπων στις εργασίες της ΕΓΣ του ΣΑΕ Ωκεανίας και Άπω Ανατολής

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
Σημαντική παρουσία αντιπροσώπων στις εργασίες της ΕΓΣ του ΣΑΕ Ωκεανίας και Άπω Ανατολής
Με σημαντική παρουσία αντιπροσώπων ομογενειακών οργανισμών μελών του ΣΑΕ Ωκεανίας και Άπω Ανατολής και παρατηρητών ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης  του ΣΑΕ Ωκεανίας και Άπω Ανατολής που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Ιουλίου 2017 στην Κυπριακή Κοινότητα Σύδνεϋ.
 
Στην Συνέλευση προήδρευσε ο Συντονιστής του ΣΑΕ Ωκεανίας και Άπω Ανατολής Γιώργος Αγγελόπουλος με τα μέλη του Συντονιστικού Συμβουλίου Γιάννη Μπέλλα  -Αναπληρωτή Συντονιστή από την Βρισβάνη, Δημήτρη Κανελλάκο -Γραμματέα από την Μελβούρνη, Μιχάλη Χριστοδούλου -Ταμία από το Σύδνεϋ,  του Prof. Ανδρέα Ευδοκίου από την Αδελαΐδα  -  και με την παρουσία  του Alex Petrakis,  αντιπροσώπου της Λογιστικής Eταιρείας  Rothsay Chartered  Accountants που τηρεί τα λογιστικά στοιχεία του ΣΑΕ Ωκεανίας και Άπω Ανατολής.
 
Πριν από την Γενική Συνέλευση συνεδρίασε το Συντονιστικό Συμβούλιο και συζήτησε μια σειρά από θέματα σχετικά με τη λειτουργικότητα του ΣΑΕ στην Περιφέρεια Ωκεανίας, τους Πανελλήνιους Αγώνες Ωκεανίας και θέματα που άπτονται άμεσα της Γενικής Συνέλευσης.

Συνάντηση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη με την Δρ Όλγα Σαραντοπούλου

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Συνάντηση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη με την  Δρ Όλγα ΣαραντοπούλουΣυνάντηση με την Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κα Όλγα Γεροβασίλη, Βουλευτή Άρτας και κυβερνητική εκπρόσωπο, είχε τη Δευτέρα 1η Αυγούστου 2016, στο Μέγαρο Μαξίμου, η Δρ Όλγα Σαραντοπούλου, Παγκόσμια Γραμματέας του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ).

Στη συνάντηση ετέθησαν όλα τα θέματα της ομογενειακής επικαιρότητας. Ιδιαίτερα συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο ζήτημα της επαναλειτουργίας του Ιδρύματος Απόδημου Ελληνισμού, όπως και η προβλεπόμενη επανασύσταση του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ). Άλλα σημαντικά θέματα ήταν η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού, από τις χώρες που διαμένουν, η φορολογία ομογενών, η ελληνόγλωσση εκπαίδευση των παιδιών των ομογενών στο εξωτερικό κ.α.

Αναφορικά με το ΣΑΕ, η κα Σαραντοπούλου σημείωσε προς την κα Υφυπουργό, ότι η απουσία ενός παγκόσμιου συντονιστικού οργάνου των αποδήμων Ελλήνων μόνο αποδυναμώνει τη θέση της Ελλάδας και του απανταχού Ελληνισμού γενικότερα. Μάλιστα, η κα Σαραντοπούλου υπογράμμισε και την ιδιαίτερη σημασία της αξιοποίησης των Φιλελλήνων. Επανέφερε, επίσης, το  πάγιο αίτημα της ομογένειας για την σύσταση Υπουργείου Απόδημου Ελληνισμού.

Μήνυμα για το Πάσχα του νέου διευθυντή της ΓΓΑΕ

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Μήνυμα για το Πάσχα του νέου διευθυντή της ΓΓΑΕ Μήνυμα προς την ομογένεια απηύθυνε ο νέος διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού Μιχάλης Κόκκινος με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα.

Ο κ. Κόκκινος αναφέρει στο μήνυμά του τα ακόλουθα:

«Με βαθιά και ειλικρινή συγκίνηση απευθύνομαι για πρώτη φορά σε όλους εσάς, με την ιδιότητά μου ως Επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.

Τα συναισθήματα μου, τούτη την ώρα είναι σύνθετα. Χαρά και ικανοποίηση για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπό μου σε μια τόσο νευραλγική θέση, ο Υπουργός Εξωτερικών Νικόλαος Κοτζιάς αλλά και ο Πρωθυπουργός της Χώρας Αλέξης Τσίπρας.

Ταυτόχρονα όμως και μια ισχυρή αίσθηση καθήκοντος και ευθύνης σε μια τόσο κρίσιμη ώρα για την πατρίδα μας, αλλά και αισιοδοξίας συνάμα για την επίτευξη του τελικού στόχου. Η χώρα μας καθημερινά βάλλεται από συγκεκριμένα συμφέροντα, επειδή όρθωσε το ανάστημά της και διεκδίκησε δυναμικά την αποκατάσταση της εθνικής της κυριαρχίας, της αξιοπρέπειας των πολιτών της και της κοινωνικής συνοχής.

Συνάντηση της Γραμματέως του Σ.Α.Ε με τον επικεφαλής της ΓΓΑΕ κ. Μιχάλη Κόκκινο

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Συνάντηση της Γραμματέως του Σ.Α.Ε με τον επικεφαλής της ΓΓΑΕ κ. Μιχάλη ΚόκκινοΤον Επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Μιχάλη Κόκκινο επισκέφθηκε η Γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου που βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα και ο Γενικός Διευθυντής της ΓΓΑΕ κ. Κόκκινος ενημέρωσε την Δρ.Σαραντοπούλου για μια σειρά θεμάτων που αφορούν τον Απόδημο Ελληνισμό.

Ο κ. Κόκκινος εξέθεσε στην Γραμματέα του ΣΑΕ τις σκέψεις του αναφορικά με την ανασύσταση του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού και το υπό κατάρτιση Νομοσχέδιο, αλλά και για μία σειρά δράσεων που προετοιμάζει η ΓΓΑΕ στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της καθώς για τις επικείμενες επισκέψεις του σε σημαντικές κοιτίδες του εκτός συνόρων Ελληνισμού.

Μήνυμα της Δρ Όλγας Σαραντοπούλου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Μήνυμα της Δρ Όλγας Σαραντοπούλου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940Το «Όχι» της μικρής Ελλάδας στην φασιστική Ιταλία του Μουσολίνι αρχικά και η αντίσταση στις ορδές των Γερμανών συμμάχων τους, έπειτα, σήμανε την απαρχή των θυσιών ενός ολόκληρου λαού.

Οι αγωνιστές της νίκης, οι ατρόμητοι πολεμιστές στα βουνά της Ηπείρου, άνδρες και γυναίκες, που μαζί με τους Ομογενείς από όλα τα σημεία του κόσμου, πολέμησαν για την Ελευθερία, τη Δικαιοσύνη, τη Δημοκρατία, έγιναν σύμβολα αυτοθυσίας και ηρωισμού, προκαλώντας τον θαυμασμό ολόκληρου του κόσμου.

Η Πατρίδα μας τώρα και οι πολίτες της βιώνουν μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. Η ανασφάλεια και ο οικονομικός πόλεμος που μαίνεται, η αποσύνθεση του κοινωνικού ιστού, η αμφισβήτηση του πολιτικού συστήματος φέρνουν σε απόγνωση τους συνανθρώπους μας.

Ο Ελληνικός λαός τούτες τις κρίσιμες ώρες πρέπει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, να πιστέψει σε εκείνες τις αξίες που κληρονόμησε από το ένδοξο παρελθόν του.

Σε έναν κόσμο που αλλάζει με γοργούς ρυθμούς, έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε την ιστορική μνήμη, να μεταλαμπαδεύσουμε τα μηνύματα της θυσίας για ένα υπέρτατο σκοπό, ανώτερο από την φυσική μας παρουσία, στις επόμενες γενιές, να τους δώσουμε όραμα και πίστη.

Έλληνες και Φιλέλληνες στα πέρατα του κόσμου, ενωμένοι, ας προασπίσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά. Ας συνεχίσουμε με συνέπεια, με αξιοπρέπεια, με ενότητα, τον αγώνα μας για την προάσπιση της Ιστορίας μας, της Γλώσσας μας, του Πολιτισμού μας, της Πίστης μας.

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940!

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!

Συλλυπητήριο μήνυμα της Δρ Όλγας Σαραντοπούλου για την απώλεια του Χρήστου Τομαρά

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Συλλυπητήριο μήνυμα της Δρ Όλγας Σαραντοπούλου για την απώλεια του Χρήστου ΤομαράΜε μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του Χρήστου Τομαρά, ενός γνήσιου Έλληνα, ενός οραματιστή, ο οποίος είχε κάνει τρόπο ζωής την προσφορά στον συνάνθρωπο, την καλλιέργεια και την πίστη στις αξίες της κληρονομιάς του.

Συνεργαστήκαμε στενά για χρόνια μέσα από το ΣΑΕ και εκεί είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω καλύτερα και να εκτιμήσω την γνησιότητα του χαρακτήρα του, το ανήσυχο πνεύμα του, την ανιδιοτέλεια του, που οδήγησε στην διάρκεια της ζωής του στην δημιουργία πρωτοβουλιών οι οποίες ενίσχυσαν το όραμα του ενωμένου Ελληνισμού και την στήριξη της νέας γενιάς των Ελλήνων της Αμερικής.

Μέσα από το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού, ο ίδιος κατέβαλλε κάθε προσπάθεια για την επιτυχία του θεσμού αφού πίστευε ότι ο Ελληνισμός εάν συσπειρώσει τις απίστευτες δυνάμεις του μπορεί να καταστεί ρυθμιστής των διεθνών εξελίξεων. Χρησιμοποίησε χωρίς φειδώ το κύρος και την ακτινοβολούσα προσωπικότητα του για να ενώσει την Ομογένεια.

Όλγα Σαραντοπούλου: χρέος όλων μας η προστασία των ομογενών μας στην Ουκρανία

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Όλγα Σαραντοπούλου: χρέος όλων μας η προστασία των ομογενών μας στην Ουκρανία“Να μεριμνήσει για την ασφάλεια και την προάσπιση των δικαιωμάτων” των Ομογενών μας, μελών του Ελληνισμού της Ουκρανίας, ζητά από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και την ελληνική κυβέρνηση, η Γραμματέας του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού  (ΣΑΕ) Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου. Σε επιστολή της προς τον κ. Βενιζέλο, με κοινοποίηση στην πολιτειακή και πολιτική ιεραρχία, η κα Σαραντοπούλου ζητά  την άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών  ” για την προστασία τους”.

Ανάμεσα στα μέτρα, η κυρία Σαραντοπούλου ζητά να μεριμνήσει ο Υφυπουργός αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, κ. Κυριάκος Γεροντόπουλος  για την  άμεση υλοποίηση ενός παλαιού αιτήματος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας για διευκόλυνση άμεσης απόκτησης Ελληνικής Ειδικής Ταυτότητας Ομογενούς.

Ακόμη,  ζητά “ειδική μέριμνα για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλευτικής φροντίδας όσων τραυματισμένων Ομογενών έπεσαν θύματα πολεμικών ενεργειών και ιδιαίτερα ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, οπως γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι πολίτες”.

Επίσης θεωρεί αναγκαίο “να ενισχυθούν αμεσα με υλικοτεχνική υποδομή τα δύο ιατρικά κέντρα στην Μαριούπολη και στο χωριό Στάρι Κρίμ τα οποία ειχαν ιδρυθεί απο το Κεντρικό ΣΑΕ και το ΣΑΕ Περιφέρεια Ευρώπης αντίστοιχα προς όφελος της Ομογένειας της περιοχής”.

Όπως είναι γνωστό, ο Ελληνικός πληθυσμός της Ουκρανίας ανέρχεται στους περίπου 150.000 και, όπως επισημαίνει η κυρία Σαραντοπούλου στην επιστολή της, “η παρουσία τους στην περιοχή αποτελεί πολύτιμο σύμμαχο της χώρας μας”.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής-παρέμβασης της Γραμματέως ΣΑΕ ΌΛγας Σαραντοπούλου έχει ως εξής:

Βιέννη, 20.10.2014

Α.Π.09/2014

Αξ. Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών

Κύριον Ευάγγελο Βενιζέλο

Κοιν.: Εξοχ.Πρόεδρο της Δημοκρατίας κον Κάρολο Παπούλια,

Αξ. Πρωθυπουργό της Ελλάδας κον Αντώνη Σαμαρά,

Αξ. Υφυπουργό Εξωτερικών, Αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό

κον Κυριάκο Γεροντόπουλο,

Αξ. Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς κον Σ. Αναστασιάδη και μέλη της Επιτροπής

Αξ. Γενικό Διευθυντή της ΓΓΑΕ, εξοχ.πρέσβη Κον Γ. Μαρκαντωνάτο

Αξ. Πρόεδρο ΣΑΕ κον Στέφανο Ταμβάκη και μέλη προεδρείου ΣΑΕ

Αξ. Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας

καν Αλεξάνδρα Προτσένκο-Πιτσαντζή

Ομογενειακές λαϊκές και εκκλησιαστικές Οργανώσεις

Αξιότιμε κύριε Αντιπρόεδρε και Υπουργέ των Εξωτερικών,

Με ιδιαίτερη λύπη και αγανάκτηση λάβαμε την είδηση του θανάτου Ομογενών μας, μελών του Ελληνισμού της Ουκρανίας μετά από άναvδρη επίθεση που δέχθηκαν επιστρέφοντας από κηδεία.

Η είδηση του θανάτου των δικών μας ανθρώπων φέρει και πάλι στο προσκήνιο την ανάγκη της ανάληψης απαραίτητων πρωτοβουλιών και δράσεων, στις οποίες είναι αναγκαίο να προβεί η Ελληνική Κυβέρνηση, προκειμένου να προστατεύσει αποφασιστικά τα μέλη της Ελληνική Ομογένειας της Ουκρανίας, τα οποία προφανώς έχουν στοχοποιηθεί από τα ακραία εθνικιστικά στοιχεία.

Οι αυτόχθονοι Έλληνες της Ουκρανίας με μακροχρόνια πολιτιστική και κοινωνική παρουσία στην περιοχή αποτελούν πολύτιμο σύμμαχο της χώρας μας και αναπόσπαστο κομμάτι του απανταχού Ελληνισμού. Είναι υποχρέωση της Ελληνικής Πολιτείας να μεριμνήσει για την ασφάλεια και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την προστασία τους.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το αίτημα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας για διευκόλυνση άμεσης απόκτησης Ελληνικής Ειδικής Ταυτότητας Ομογενούς – μακροχρόνιο αίτημα – , το οποίο και είναι ανάγκη να υλοποιηθεί άμεσα. Επιπλέον ειδική μέριμνα πρεπει να ληφθεί για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλευτικής φροντίδας όσων τραυματισμένων Ομογενών επεσαν θύματα πολεμικών ενεργειών και ιδιαίτερα ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, οπως γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι πολίτες. Επίσης είναι αναγκαίο να ενισχυθούν αμεσα με υλικοτεχνική υποδομή τα δύο ιατρικά κέντρα στην Μαριούπολη και στο χωριό Στάρι Κρίμ τα οποία ειχαν ιδρυθεί απο το Κεντρικό ΣΑΕ και το ΣΑΕ Περιφέρεια Ευρώπης αντίστοιχα προς όφελος της Ομογένειας της περιοχής. Αξίζει να σημειώσουμε οτι ο Ελληνικός πληθυσμός της Ουκρανίας ανέρχεται στους περίπου 150.000 και ειναι χρέος όλων μας να τον στηρίξουμε στις δύσκολες στιγμές που περνάει.

Κύριε Αντιπρόεδρε της Κυβέρνησης και Υπουργέ των Εξωτερικών, αναμένουμε από εσάς προσωπικά, αλλά και τον Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό, κ. Κυριάκο Γεροντόπουλο, να επιληφθείτε άμεσα του καίριου αυτού ζητήματος.

Με εκτίμηση,

Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου

Γραμματέας Παγκοσμίου Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού

Με ομοψυχία η Γενική Συνέλευση του ΣΑΕ Ωκεανίας και Άπω Ανατολής

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Με ομοψυχία η Γενική Συνέλευση του ΣΑΕ Ωκεανίας και Άπω ΑνατολήςΕποικοδομητικές οι εργασίες των συνέδρων

Με συμμετοχή αντιπροσώπων & Οργανισμών μελών του ΣΑΕ Ωκεανίας από διάφορες πολιτείες της Αυστραλίας και μελών Ομογενειακών οργανισμών και Ιδρυμάτων σαν παρατηρητές, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της Ετήσια Γενικής Συνέλευσης του ΣΑΕ Ωκεανίας και Άπω Ανατολής που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015 στο Σύδνεϋ.

Στη Συνέλευση προήδρευσε ο Συντονιστής ΣΑΕ Ωκεανίας και Άπω Ανατολής Γιώργος Αγγελόπουλος,  με τα μέλη του Συντονιστικού Συμβουλίου Γιάννη Μπέλλα - Αναπληρωτή Συντονιστή, Δημήτρη - Κανελλάκο Γραμματέα, Χάρρη Δαννάλη – Πρόεδρο της  Ελληνικής Κοινότητας Σύδνεϋ και της Ομοσπονδίας Ελληνικών Ορθ. Κοινοτήτων Αυστραλίας,  τον Πανεπ. Καθηγητή. Ανδρέα Ευδοκίου από την Κυπριακή Κοινότητα ΝΑ τον πρώην Συντονιστή του ΣΑΕ Ωκεανίας Κώστα Βερζάγια  και με την παρουσία του ορκωτού λογιστή Καμάλ Θακκάρ από  την Λογιστική εταιρεία  Rothsay Accounting Services.

Της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης προηγήθηκε με φυσική παρουσία συνεδρίαση του Συντονιστικού Συμβουλίου όπου συζητήθηκαν οι διαδικασίες στην θεματολογία της Γενικής Συνέλευσης και μια σειρά από ζητήματα που σχετίζονται άμεσα με την ομογένεια και οι τελευταίες εξελίξεις για την πορεία του οργανισμού.

Το Προεδρείο του ΣΑΕ αποχαιρετά τον αείμνηστο Θεόδωρο Σπυρόπουλο

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Το Προεδρείο του ΣΑΕ αποχαιρετά τον αείμνηστο Θεόδωρο ΣπυρόπουλοΕίναι ιδιαίτερα οδυνηρό για όλους μας, να αποχαιρετούμε για το μεγάλο ταξίδι έναν δυναμικό συνεργάτη, έναν άξιο συνοδοιπόρο για πολλά χρόνια, ένα ευπατρίδη ηγέτη και κυρίως έναν αγαπημένο φίλο.

Ο Θεόδωρος Σπυρόπουλος, δεν είναι πια αναμεσά μας.

Μας εγκατέλειψε για άλλα μονοπάτια, διαφορετικά και μας άφησε μόνους να συνεχίσουμε την ανηφόρα.

Είμασταν μαζί στο Προεδρείο του ΣΑΕ από τον Ιανουάριο του 2007 και περάσαμε πολλά, εύκολα αλλά και δύσκολα, ευχάριστα αλλά και δυσάρεστα, όμως πάντα μας ένωνε η συμβουλήτου , η αγάπη του, ο συνετός του λόγος.

Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τους αγώνες του για την ελληνική γλώσσα, τα ζωτικά εθνικά μας θέματα, την ανακούφιση του συνανθρώπου και το περιβάλλον.

Οι ιδέες του, οι προτροπές του και τα οράματά του είναι μια παρακαταθήκη για όλους μας.

Αγαπητές μας Έρρικα και Μαριάννα,

Τα πιο ειλικρινή θερμά μας συλλυπητήρια, την συμπάθεια και την αγάπη μας.

Αγαπητέ μας Τέντ, καλό σου ταξίδι.

Οι συνάδελφοι και φίλοι σου στο Προεδρείο του Σ.Α.Ε. από το 2007

Στέφανος Ταμβάκης, Όλγα Σαραντοπούλου, Κώστας Δημητρίου, Γιάννης Δάγωνας, Νικηφόρος Νικολαϊδης, Γιώργος Αμαραντίδης, Ιβάν Σαββίδης, Γιώργος Αγγελόπουλος, Χάρης Γκουβέλης, Φίλιπ Κρίστοφερ.

Σαραντοπούλου: "Μαζί ο Ελληνισμός, εντός και εκτός Ελλάδος, αν ενωθεί, μπορεί να επιτελέσει θαύματα"

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Σαραντοπούλου: Μαζί ο Ελληνισμός, εντός και εκτός Ελλάδος, αν ενωθεί, μπορεί να επιτελέσει θαύματαΜαζί ο Ελληνισμός, εντός και εκτός Ελλάδος, αν ενωθεί, μπορεί να επιτελέσει θαύματα! Αυτό επεσήμανε η Γραμματέας του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου στην εκπομπή «Φωνή της Ελλάδος» της ΕΡΤ, που επαναλειτούργησε χθες Πέμπτη, πρώτη μέρα μετά το «μαύρο χρώμα» που την είχε σιωπήσει για δύο χρόνια.

Αναφερόμενη ακριβώς στο «μαύρο της ΕΡΤ» η κυρία Σαραντοπούλου επεσήμανε ότι αυτό ήταν πλήγμα για τους Απόδημους. «Ο απόδημος Ελληνισμός, είπε, σε κάθε γωνιά ελληνική, στις ΗΠΑ, την Αυστραλία, την Ευρώπη, την Λατινική Αμερική, την Αφρική, την Ασία κ.α., είχε χάσει τα τελευταία δύο χρόνια τη δική του "φωνή", όπως αυτή ακουγότανε μέσα από το πρόγραμμα της Δορυφορικής Τηλεόρασης και του ραδιοφώνου που εξέπεμπε για δεκαετίες η ΕΡΤ.

«Το ραδιοφωνικό Πρόγραμμα λειτουργούσε σαν γέφυρα ενημέρωσης και επικοινωνίαςτης Ομογένειας με την πατρίδα και αντίστροφα», είπε η κυρία Σαραντοπούλου και πρόσθεσε πωςη πρόσβαση και η αναγνωρισιμότητα του Προγράμματος και του Σήματος της ΕΡΤ ήταν εξαιρετικά μεγάλη στην Ομογένεια».

Greek Web TV

  • Τελευταίες Ειδήσεις

Συνδρομή στο Ενημερωτικό Δελτίο

Ο Παλμός της Ομογένειας

Μία παραγωγή της δημοσιογραφικής ομάδας του Sofia Times Magazine σ' επιμέλεια και παρουσίαση του Κώστα Σ. Πασχαλίδη. Καθημερινά στις 10:00 π.μ. (ώρα Ελλάδας) και σ' επανάληψη στις 18:00 από Δευτέρα έως και Παρασκευή και κάθε Σάββατο - Κυριακή στις 17:00 (ώρα Ελλάδας)

Γεια σου Έλληνα

καθημερινά σ' επανάληψη στο
Greek Web Radio
οι εκπομπές του
Στράτου Γ. Κρυσταλλάκη
στις 22:00 μ.μ και στις 05:00 π.μ & 13:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Καλλιτεχνικό Καφενείο

καθημερινά στο
Greek Web Radio
με την
Γιώτα, τον Ευθύμη, την Ευθυμία και την Κορίνα
στις 09:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 06:00 π.μ & 12:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Τα Πάθη του Έρωτα

καθημερινά στο
Greek Web Radio
με την
Ερυφίλη Ευλιάογλου
και τον
Κωνσταντίνο Σταθόπουλο
στις 23:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 04:00 π.μ & 14:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

"Dj X One"

καθημερινά στο
Greek Web Radio
με τον
Αργύρη Ναστόπουλο