Η ομογενής πρώην α..." />
05242019Παρ
Last updateΚυρ, 05 Μάι 2019 7pm

Ομογενής πρώην πρωταθλήτρια, αναλαμβάνει προπονήτρια Λακρός

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 
Ομογενής πρώην πρωταθλήτρια, αναλαμβάνει προπονήτρια Λακρός

Η ομογενής πρώην αθλήτρια και προπονήτρια του Λακρός, Στεφανία Σαμαρά (Stephy Samaras) ανέλαβε την θέση προπονητή στη γυναικεία ομάδα Λακρός της Ανάπολις, στο Μέριλαντ. Η Στ. Σαμαρά έχει διαγράψει μία λαμπρή καριέρα στο άθλημα του Λακρός τόσο ως αθλήτρια όσο και ως προπονήτρια.

Εχοντας ξεκινήσει και η ίδια από την ομάδα της Ανάπολις, έφτασε να παίζει μέχρι και στην Εθνική ομάδα των ΗΠΑ, την περίοδο 1999-2001 και το 2005. Ως προπονήτρια, έχει κάτσει στον πάγκο διαφόρων πανεπιστημιακών ομάδων όπως αυτή του Γέιλ, του Κουίνιπιακ στο Κονέκτικατ, αλλά έχει κοουτσάρει και τις Εθνικές Ομάδες της Ουαλίας και της Ελλάδας.

Η Ελληνική Εθνική ομάδα Λακρός ιδρύθηκε στις ΗΠΑ το 2015, από τους ελληνικής καταγωγής αθλητές και φοιτητές, Απόστολο Κατσιαούνη και Μπομπ Βλαχάκη, οι οποίοι αναζήτησαν παίκτες ελληνικής καταγωγής στις Ηνωμένες Πολιτείες, για να συγκροτήσουν την πρώτη ελληνική εθνική ομάδα του Λακρός και να πάρουν μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και ενθουσιώδης, βάζοντας τα θεμέλια για τη διάδοση του Λακρός στις επόμενες γενιές των Ελλήνων.

Ανάμεσα στους 23 παίχτες της Εθνικής Ομάδας Αντρών βρίσκεται ο ομογενής Αντώνης Καταγάς (Anthony Katagas), που αγωνίζεται στη θέση του τερματοφύλακα. Πρόκειται για ένα πολύ δυναμικό παραγωγό κινηματογραφικών ταινιών του Χόλιγουντ, ο οποίος έχει βραβευτεί επανειλημμένα και με αποκορύφωμα το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας το οποίο έλαβε το 2014 για την ταινία «12 χρόνια σκλάβος» ως μέλος της ομάδας παραγωγών μεταξύ των οποίων ήταν και ο Μπραντ Πιτ.

Οσον αφορά την Εθνική Ομάδα Γυναικών Λακρός, κομβικό ρόλο εκτός από την Στεφανία Σαμαρά, έχει παίξει και η μητέρα της, Κάθι (Cathy Samaras), η οποία είναι η πρόεδρος της ομοσπονδίας του αθλήματος στην Ελλάδα.

Σημαντικό ρόλο για τη διάδοσή και ανάπτυξη του Λακρός στην Ελλάδα έχει και το Κολλέγιο Ανατόλια με το τριτοβάθμιο τμήμα του για πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές, το «ACT-American College of Thessaloniki», να οργανώνει αγώνες και δωρεάν επιμορφώσεις για προπονητές, αθλητές και κάθε ενδιαφερόμενο.

Το Λακρός είναι σήμερα το ταχύτερα αναπτυσσόμενο άθλημα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στατιστικές της εφημερίδας «Sports Business Daily». Με ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης από την κολύμβηση, το μπόουλινγκ, την υδατοσφαίριση, το χόκεϊ στον πάγο και το ποδόσφαιρο, έχουν καταμετρηθεί 36.000 κολεγιακοί παίχτες Λακρός στις ΗΠΑ από το 2015. Από το 2009 έως το 2014 ο ρυθμός ανάπτυξης του αθλήματος, άγγιζε το 28%.

Ξεκίνησε ως ένα τελετουργικό άθλημα των Ινδιάνων της Αμερικής, το οποίο έπαιζαν πριν πάνε στον πόλεμο. Μετά από πολλές προσθήκες και αλλαγές πήρε την μορφή με την οποία το κοινό και οι παίχτες το απολαμβάνουν σήμερα.

Greek Web TV

  • Τελευταίες Ειδήσεις

Συνδρομή στο Ενημερωτικό Δελτίο

Ο Παλμός της Ομογένειας

Μία παραγωγή της δημοσιογραφικής ομάδας του Sofia Times Magazine σ' επιμέλεια και παρουσίαση του Κώστα Σ. Πασχαλίδη. Καθημερινά στις 10:00 π.μ. (ώρα Ελλάδας) και σ' επανάληψη στις 18:00 από Δευτέρα έως και Παρασκευή και κάθε Σάββατο - Κυριακή στις 17:00 (ώρα Ελλάδας)

Γεια σου Έλληνα

καθημερινά σ' επανάληψη στο
Greek Web Radio
οι εκπομπές του
Στράτου Γ. Κρυσταλλάκη
στις 22:00 μ.μ και στις 05:00 π.μ & 13:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Καλλιτεχνικό Καφενείο

καθημερινά στο
Greek Web Radio
με την
Γιώτα, τον Ευθύμη, την Ευθυμία και την Κορίνα
στις 09:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 06:00 π.μ & 12:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Τα Πάθη του Έρωτα

καθημερινά στο
Greek Web Radio
με την
Ερυφίλη Ευλιάογλου
και τον
Κωνσταντίνο Σταθόπουλο
στις 23:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 04:00 π.μ & 14:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

"Dj X One"

καθημερινά στο
Greek Web Radio
με τον
Αργύρη Ναστόπουλο