Sofia Times Magazine

Από το 1997 ενημερώνει την Ομογένεια με ειδήσεις και ρεπορτάζ

Τετ07262017

Last updateΤετ, 26 Ιουλ 2017 8am

Συνεχίζονται οι προσκυνηματικές περιηγήσεις σε όλες τις εκκλησίες της Αιγύπτου

Συνεχίζονται οι προσκυνηματικές περιηγήσεις σε όλες τις εκκλησίες της Αιγύπτου

Με την ευλογία της ΑΘΜ, του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄, το Ορθόδοξο Πνευματικό Πατριαρχικό Κέντρο Σούμπρας, με πρωτοβουλία και επικεφαλής τον Διευθυντή κ. Γεώργιο Ζουμπουλίδη, διοργάνωσε την 1η Μαΐου, προσκυνηματική επίσκεψη στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης στο Σουέζ.

Την προσκυνηματική εκδρομή συνόδευσε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιωακείμ Σκρέτας, Εφημέριος Ι.Ν. Αγ. Αναργύρων Σούμπρας και συμμετείχε ομάδα 35 περίπου προσκυνητών από το Κάιρο.

Οι προσκυνητές πραγματοποίησαν Ιερά Παράκληση εντός του Ναού, ενώ στην συνέχεια, επισκέφθηκαν το Ελληνικό Κοιμητήριο, όπου τέλεσαν Τρισάγιο για την ανάπαυση των ψυχών των κεκοιμημένων προγόνων τους και όλων των κεκοιμημένων χριστιανών.

Διαβάστε περισσότερα: Συνεχίζονται οι προσκυνηματικές περιηγήσεις σε όλες τις εκκλησίες της Αιγύπτου

Χαρμόσυνα ήχησαν οι καμπάνες του Αγίου Γεωργίου για την υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχου υπό του Αλεξανδρινού προκαθήμενου

Χαρμόσυνα ήχησαν οι καμπάνες του Αγίου Γεωργίου για την υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχου υπό του Αλεξανδρινού προκαθήμενου

Την Παρασκευή 28η Απριλίου ε.έ., η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, επεφύλαξε θερμότατη υποδοχή προς την ΑΘΠ τον Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο Α΄, στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου, στο Παλαιό Κάιρο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέπτεται την Αίγυπτο, με αφορμή την συμμετοχή του στις εργασίες της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη, του Ιδρύματος Al-Azhar.

Στη λαμπρή υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχου στην ιστορική Μονή, παρίσταντο οι Μητροπολίτες Γαλλίας κ. Εμμανουήλ και Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάνου κ.Ανδρέας, ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος, Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου, ο Μητροπολίτης Άκκρας κ. Νάρκισσος, Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας, ο Μητροπολίτης Πηλουσίου κ. Νήφων και ο Επίσκοπος Βαβυλώνος κ. Θεόδωρος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής. Επίσης, παρευρέθησαν ο κ. Χρήστος Καβαλής, Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, Μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής, ο κ. Σάμερ Χούρι, Πρόεδρος των Αραβοφώνων Ορθοδόξων με Μέλη της Αραβοφώνου Κοινότητας, Εκπρόσωποι του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, οι οποίοι βρίσκονται στο Κάιρο με αφορμή το Διαθρησκειακό Συνέδριο, εκπρόσωποι πολλών Σωματείων, Έλληνες και Αραβόφωνοι Πρόσκοποι και πολύς κόσμος.

Διαβάστε περισσότερα: Χαρμόσυνα ήχησαν οι καμπάνες του Αγίου Γεωργίου για την υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχου υπό...

Εκοιμήθη η μητέρα του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου, μακαριστή Κλεοπάτρα Χορευτάκη

Εκοιμήθη η μητέρα του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου, μακαριστή Κλεοπάτρα Χορευτάκη

Θλίψη σκόρπισε στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και τον Ελληνισμό της Αιγύπτου και της Αφρικής, ο θάνατος της μητέρας του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄, της Κλεοπάτρας Χορευτάκη.

Η καρδιά της αείμνηστης μητέρας του Προκαθημένου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής έπαψε να κτυπά λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στην Αλικαρνασσό της Κρήτης, εκεί όπου έζησε όλα της τα χρόνια και όπου – στο Ηράκλειο της Κρήτης – θα τελεστεί αύριο Παρασκευή 31 Μαρτίου και η νεκρώσιμος ακολουθία της, στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Ηρακλείου Κρήτης.

Ήδη, αυτήν την ώρα ταξιδεύει για την Κρήτη ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, τον οποίο συνοδεύει ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος.

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος τίμησε τη μητέρα του αλλά και εκείνη τον στήριξε καθόλα τα χρόνια του, στην πορεία του μέσα στην εκκλησία, δίνοντάς του την ευχή της, όταν ο γιος της και σημερινός Πατριάρχης ξεκινούσε το ταξίδι του για τη Ριζάρειο Σχολή ή για την Οδησσό της Ρωσίας. Γι” αυτό και εκείνος πάντοτε έπαιρνε την ευχή της μέχρι την τελευταία στιγμή, και πολύ συχνά την επισκεπτόταν στην Κρήτη για να τη στηρίξει, όταν πλέον ήταν πλήρης ημερών, στις δύσκολες τελευταίες στιγμές της ζωής της.

Διαβάστε περισσότερα: Εκοιμήθη η μητέρα του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου, μακαριστή Κλεοπάτρα Χορευτάκη

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στη Μόσχα

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στη Μόσχα

Την 19η Νοεμβρίου ε.έ. η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος ο Β΄ αφίχθη αεροπορικώς στο αεροδρόμιο Vnukovo της Μόσχας, ανταποκρινόμενος στην ευγενική πρόσκληση του Αγιωτάτου Πατριάρχου Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου, προκειμένου να συνεορτάσει μετά άλλων Προκαθημένων και εκπροσώπων των κατά τόπους ορθοδόξων Εκκλησιών τα εβδομηκοστά γενέθλια του Ρώσου Προκαθημένου.

Την Α.Θ.Μ. υπεδέχθησαν στο αεροδρόμιο ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυρήνης κ. Αθανάσιος, Έξαρχος του Πατριαρχείου στη Μόσχα, ο Σεβ. Μητροπολίτης Καζακστάν κ.Αλέξανδρος, ο επιτετραμένος της Αιγυπτιακής Πρεσβείας κ. Amr Yiousry και λοιποί κληρικοί.

Τον Μακαριώτατο συνοδεύουν ο νεοεκλεγείς Σεβ. Μητροπολίτης Καρθαγένης κ. Μελέτιος και ο Αιδ. Πρωτοπρ. Αθηνόδωρος Παπαευριπιάδης, Έξαρχος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο.

Διαβάστε περισσότερα: Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στη Μόσχα