09192017Τρι
Last updateΚυρ, 17 Σεπ 2017 10pm

Πώς η Γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα βοηθά ελληνικές start up επιχειρήσεις να "υιοθετηθούν";

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
Πώς η Γαλλική πρεσβεία βοηθά ελληνικές start up επιχειρήσεις να "υιοθετηθούν";
"Ελλάς - Γαλλία συμμαχία" και επί της καινοτομίας μέσα από ένα ελληνογαλλικό δίκτυο συνεργασίας στον τομέα των νεοφυών επιχειρήσεων. Ο λόγος για το Mazinnov μια εξαιρετική πρωτοβουλία που βοηθά "υιοθετώντας" ελληνικές start up επιχειρήσεις. Ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα κ. Christophe Chantepy, ο οποίος έχει αναλάβει ενεργό ρόλο στην προώθηση του Mazinnov, μιλάει για το ενδιαφέρον εγχείρημα. 
 
Κύριε πρέσβη, τι ακριβώς είναι το Mazinnov;
 
Είναι το ελληνογαλλικό δίκτυο καινοτομίας. Ο όρος συμπεριλαμβάνει την ελληνική λέξη «Μαζί» και σημαίνει λοιπόν, καινοτομούμε μαζί. Το δίκτυο δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο 2016 στη διάρκεια του πρώτου ελληνογαλλικού φόρουμ καινοτομίας που διοργανώσαμε στην Αθήνα. Σήμερα, συγκεντρώνει περισσότερους από 140 συμμετέχοντες, Έλληνες και Γάλλους, δηλαδή νεοφυείς επιχειρήσεις, θερμοκοιτίδες, πόλους ανταγωνιστικότητας, ερευνητικά εργαστήρια και επιχειρήσεις. Είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο για τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας στο θέμα της καινοτομίας.

Η Ελλάδα κινητοποιεί ομογένεια και επιστήμονες για την προώθηση των εξαγωγών

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
Η Ελλάδα κινητοποιεί ομογένεια και επιστήμονες για την προώθηση των εξαγωγών

Στο… στόχαστρο των υπουργείων Εξωτερικών και Οικονομίας μπαίνουν ομογενείς και Έλληνες επιστήμονες που ζουν στο εξωτερικό σε μια προσπάθεια κινητοποίησης για την περαιτέρω προώθηση των εξαγωγών. Όπως αναφέρθηκε στο 5th Greek Exports Forum από τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργο Τσίπρα, έχει ήδη ξεκινήσει μια συστηματική και πλήρης καταγραφή της ομογένειας.

Επιπλέον σύντομα, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Οικονομίας Λόη Λαμπριανίδη, θα ανακοινωθεί ένα δίκτυο που θα απευθύνεται πρωταρχικά σε Έλληνες και Ελληνίδες επιστήμονες που εργάζονται στο εξωτερικό και θα ήθελαν να «συνδεθούν» με την Ελλάδα.

Ομογενείς θα ανοίξουν το πρώτο κάμπινγκ 5 αστέρων στην Ελλάδα

Αξιολόγηση Χρήστη: 1 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
Ομογενείς θα ανοίξουν το πρώτο κάμπινγκ 5 αστέρων στην Ελλάδα

Το πρώτο κάμπινγκ 5 αστέρων αναμένεται να ανοίξει στη χώρα μας στη Σκοτίνα της Πιερίας.

Το luxury κάμπινγκ, το οποίο απευθύνεται σε υψηλού εισοδηματικού επιπέδου τουρίστες, είναι μέρος μιας μεγάλης τουριστικής επένδυσης που σχεδιάζει η εταιρεία «Skotina Resort Α.Ε.», που ανήκει στους Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες Γιώργο Σπυριδόπουλο, Χρήστο Χιονίδη και Γιώργο Δεληγιαννίδη.

Αν είστε λάτρεις αυτού του είδους διακοπών, αλλά παράλληλα επιθυμείτε μεγαλύτερους χώρους, περισσότερη άνεση και παροχές ξενοδοχείων, η συγκεκριμένη επένδυση που θα αγγίξει τα 30 εκατ. ευρώ, τα έχει όλα.

«Θέλουμε να διαφοροποιήσουμε την κατασκηνωτική εμπειρία για Έλληνες και ξένους τουρίστες. Αποφασίσαμε στο Skotina Resort να ακολουθήσουμε το glamping, τη διεθνή τάση και για glamorous camping, δηλαδή για καταλύματα που κάνει δυνατή την πολύ άνετη και πολυτελή διαμονή σε σκηνές», είπε στη voria.gr ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Σπυριδόπουλος.


Greek Web TV

  • Τελευταίες Ειδήσεις

Συνδρομή στο Ενημερωτικό Δελτίο

Ο Παλμός της Ομογένειας

Μία παραγωγή της δημοσιογραφικής ομάδας του Sofia Times Magazine σ' επιμέλεια και παρουσίαση του Κώστα Σ. Πασχαλίδη. Καθημερινά στις 10:00 π.μ. (ώρα Ελλάδας) και σ' επανάληψη στις 18:00 από Δευτέρα έως και Παρασκευή και κάθε Σάββατο - Κυριακή στις 17:00 (ώρα Ελλάδας)

Γεια σου Έλληνα

καθημερινά σ' επανάληψη στο
Greek Web Radio
οι εκπομπές του
Στράτου Γ. Κρυσταλλάκη
στις 22:00 μ.μ και στις 05:00 π.μ & 13:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Καλλιτεχνικό Καφενείο

καθημερινά στο
Greek Web Radio
με την
Γιώτα, τον Ευθύμη, την Ευθυμία και την Κορίνα
στις 09:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 06:00 π.μ & 12:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Τα Πάθη του Έρωτα

καθημερινά στο
Greek Web Radio
με την
Ερυφίλη Ευλιάογλου
και τον
Κωνσταντίνο Σταθόπουλο
στις 23:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 04:00 π.μ & 14:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

"Dj X One"

καθημερινά στο
Greek Web Radio
με τον
Αργύρη Ναστόπουλο