Sofia Times Magazine

Από το 1997 ενημερώνει την Ομογένεια με ειδήσεις και ρεπορτάζ

Τετ07262017

Last updateΤετ, 26 Ιουλ 2017 8am

Η Ελλάδα κινητοποιεί ομογένεια και επιστήμονες για την προώθηση των εξαγωγών

Η Ελλάδα κινητοποιεί ομογένεια και επιστήμονες για την προώθηση των εξαγωγών

Στο… στόχαστρο των υπουργείων Εξωτερικών και Οικονομίας μπαίνουν ομογενείς και Έλληνες επιστήμονες που ζουν στο εξωτερικό σε μια προσπάθεια κινητοποίησης για την περαιτέρω προώθηση των εξαγωγών. Όπως αναφέρθηκε στο 5th Greek Exports Forum από τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργο Τσίπρα, έχει ήδη ξεκινήσει μια συστηματική και πλήρης καταγραφή της ομογένειας.

Επιπλέον σύντομα, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Οικονομίας Λόη Λαμπριανίδη, θα ανακοινωθεί ένα δίκτυο που θα απευθύνεται πρωταρχικά σε Έλληνες και Ελληνίδες επιστήμονες που εργάζονται στο εξωτερικό και θα ήθελαν να «συνδεθούν» με την Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα: Η Ελλάδα κινητοποιεί ομογένεια και επιστήμονες για την προώθηση των εξαγωγών

Ομογενείς θα ανοίξουν το πρώτο κάμπινγκ 5 αστέρων στην Ελλάδα

Ομογενείς θα ανοίξουν το πρώτο κάμπινγκ 5 αστέρων στην Ελλάδα

Το πρώτο κάμπινγκ 5 αστέρων αναμένεται να ανοίξει στη χώρα μας στη Σκοτίνα της Πιερίας.

Το luxury κάμπινγκ, το οποίο απευθύνεται σε υψηλού εισοδηματικού επιπέδου τουρίστες, είναι μέρος μιας μεγάλης τουριστικής επένδυσης που σχεδιάζει η εταιρεία «Skotina Resort Α.Ε.», που ανήκει στους Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες Γιώργο Σπυριδόπουλο, Χρήστο Χιονίδη και Γιώργο Δεληγιαννίδη.

Αν είστε λάτρεις αυτού του είδους διακοπών, αλλά παράλληλα επιθυμείτε μεγαλύτερους χώρους, περισσότερη άνεση και παροχές ξενοδοχείων, η συγκεκριμένη επένδυση που θα αγγίξει τα 30 εκατ. ευρώ, τα έχει όλα.

«Θέλουμε να διαφοροποιήσουμε την κατασκηνωτική εμπειρία για Έλληνες και ξένους τουρίστες. Αποφασίσαμε στο Skotina Resort να ακολουθήσουμε το glamping, τη διεθνή τάση και για glamorous camping, δηλαδή για καταλύματα που κάνει δυνατή την πολύ άνετη και πολυτελή διαμονή σε σκηνές», είπε στη voria.gr ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Σπυριδόπουλος.

Διαβάστε περισσότερα: Ομογενείς θα ανοίξουν το πρώτο κάμπινγκ 5 αστέρων στην Ελλάδα

Χ. Ζήκος: Ο Έλληνας γουνοποιός που κατέκτησε την αγορά της Βιέννης

Χ. Ζήκος: Ο Έλληνας γουνοποιός που κατέκτησε την αγορά της ΒιέννηςΤον Δεκέμβριο του 1996, στο τρίτο μου κατά σειρά ταξίδι στην Αυστριακή Πρωτεύουσα, γνώρισα τον κ. Χαρίλαο Ζήκο. Ήταν μία από τις πιο ενδιαφέρουσες γνωριμίες που έχω κάνει. Με εντυπωσίασε η επαγγελματική διαδρομή αυτού του ανθρώπου, που κατόρθωσε με την εργατικότητά, το ήθος και την ευστροφία του να στήσει μία επιχείρηση γουναρικών στο κέντρο της Βιέννης, η οποία λειτουργεί απρόσκοπτα, και παρά τις κρίσεις, από το 1974.

Γεννήθηκε στην Κορυφή Βοϊου Κοζάνης το 1944 και μετά το δημοτικό φοίτησε για ένα χρόνο στην Γεωργική Σχολή της Φλώρινας. Στη συνέχεια έμαθε την τέχνη του γουνοποιού στη Καστοριά και το 1962 ήλθε για πρώτη φορά στη Βιέννη για εργασία.

Διαβάστε περισσότερα: Χ. Ζήκος: Ο Έλληνας γουνοποιός που κατέκτησε την αγορά της Βιέννης

Ο Παλμός της Ομογένειας

Μία παραγωγή της δημοσιογραφικής ομάδας του Sofia Times Magazine σ' επιμέλεια και παρουσίαση του Κώστα Σ. Πασχαλίδη. Καθημερινά στις 10:00 π.μ. (ώρα Ελλάδας) και σ' επανάληψη στις 18:00 από Δευτέρα έως και Παρασκευή και κάθε Σάββατο - Κυριακή στις 17:00 (ώρα Ελλάδας)

Γεια σου Έλληνα

καθημερινά σ' επανάληψη στο
Greek Web Radio
οι εκπομπές του
Στράτου Γ. Κρυσταλλάκη
στις 22:00 μ.μ και στις 05:00 π.μ & 13:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Καλλιτεχνικό Καφενείο

καθημερινά στο
Greek Web Radio
με την
Γιώτα, τον Ευθύμη, την Ευθυμία και την Κορίνα
στις 09:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 06:00 π.μ & 12:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Τα Πάθη του Έρωτα

καθημερινά στο
Greek Web Radio
με την
Ερυφίλη Ευλιάογλου
και τον
Κωνσταντίνο Σταθόπουλο
στις 23:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 04:00 π.μ & 14:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

"Dj X One"

καθημερινά στο
Greek Web Radio
με τον
Αργύρη Ναστόπουλο