09192017Τρι
Last updateΚυρ, 17 Σεπ 2017 10pm

Εθνική Εορτή και Παγκόσμια Ασφάλεια των Λαών

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
Εθνική Εορτή και Παγκόσμια Ασφάλεια των Λαών

Του Μητροπολίτη Zιμπάμπουε κ.κ. Σεραφείμ Κυκκώτη

Ανήμερα της μεγάλης θρησκευτικής εορτής του Ευαγγελισμού, που σχετίζεται με την σωτηρία του ανθρώπινου Γένους, επέλεξαν κι οι σκλάβοι προπάπποι μας να προτάξουν την αποφασιστικότητα τους να οργανώσουν το μεγάλο ξεσηκωμό εναντίον των βάρβαρων κατακτητών Τούρκων, για να ζήσουν τα παιδιά τους και εμείς ελεύθεροι. Ήταν μια ευλογημένη επανάσταση εναντίο του τότε πρόωρου φανατικού Ισλαμικού Κράτους που η δομή και η λειτουργία του μας θυμίζει το σημερινό Τρομοκρατικό Ισλαμικό Κράτος που απλώνεται από το Ιράκ και φθάνει μέχρι τη Συρία, όση και η έκταση της Μεγάλης Βρεττανίας, που οι τρομοκρατικές του όμως επιθέσεις φθάνουν μέχρι το Παρίσι και τις Βρυξέλλες και το Λονδίνο, χωρίς ακόμη να ξέρουμε μέχρι που μπορούν να φθάσουν.


Αποχώρηση του κ. Ακινζί – Το πρόβλημα της Κύπρου είναι θέμα μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
Αποχώρηση του κ. Ακινζί – Το πρόβλημα της Κύπρου είναι θέμα μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας

Του Σεβ. Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε κ.κ. Σεραφείμ Κυκκώτη


Τελικά ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία για δικούς της λόγους αποφάσισε την αποχώρηση του κ. Ακινζί από το διάλογο για τη λύση του χρόνιου προβλήματος της Κύπρου. Η εξέλιξη αυτή μας βοηθά να συνειδητοποιήσουμε ότι, οι Μουσουλμάνοι μεταξύ τους δεν μπορούν να ζήσουν ειρηνικά και εμείς θέλουμε να ζήσουμε μαζί τους; Το ερώτημα που προκύπτει ξανά είναι αν μπορούμε να συνυπάρξουμε ειρηνικά με Μουσουλμάνους. Η πραγματικότητα είναι ότι οι Μουσουλμάνοι μεταξύ τους δεν μπορούν να ζήσουν ειρηνικά και εμείς πιστεύουμε ακόμη σε μύθους. Σε όλες σχεδόν τις Μουσουλμανικές χώρες έχουμε συνέχεια μάχες, συγκρούσεις και αλληλοσκοτωμούς μεταξύ Μουσουλμάνων και εκεί που φαίνεται λίγη ησυχία είναι στρατιωτικά καθεστώτα με εκλογές με ένα υποψήφιο. Η Ισλαμική τρομοκρατία απειλεί πλέον και την παγκόσμια ασφάλεια.

Εδώ πρέπει να τονίσω ότι ανήκω στη μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού της Κύπρου που πιστεύει ότι πρέπει να εργασθούμε για την ειρηνική συνύπαρξη όλων των Κοινοτήτων που συναποτελούν το Λαό μας στηρίζοντας με κάθε τρόπο την καλοπροαίρετη σημαντική πρωτοβουλία του Προέδρου μας κ. Αναστασιάδη για να φθάσουμε σε δίκαιη λύση του εθνικού μας προβλήματος.

Χριστός! Η πραγματική λύση στη κρίση!

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
Χριστός! Η πραγματική λύση στη κρίση!

Γράφει η Κωνσταντίνα Αρκουμάνη *

Εάν κάνουμε μια αναδρομή στα μαθητικά μας χρόνια και θυμηθούμε τα σχολικά μας μαθήματα, σίγουρα θα αναπολήσουμε περισσότερο εκείνα στα οποία δεν απαιτούνταν ιδιαίτερα μεγάλος κόπος για να αποκτήσουμε μεγάλη βαθμολογία. Ένα από αυτά είναι και το μάθημα των θρησκευτικών.Οι περισσότεροι από εμάς συνηθίζαμε να αποκαλούμε την διδακτική ώρα του μαθήματος των θρησκευτικών «η ώρα του παιδιού», χωρίς να δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στα συγγράμματα και στον θεολόγο. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές και ο εν λόγω καθηγητής δεν έδινε τη πρέπουσα σημασία στην «αποστολή «του, δηλαδή στο να βοηθήσει τους μαθητές να αποκτήσουν χριστιανική παιδεία και μόρφωση.

Έτσι, όλα αυτά τα χρόνια κάνοντας μια σειρά από λάθη με το εκπαιδευτικό σύστημα να πάσχει και τους εκπαιδευτικούς να μην αντιλαμβάνονται το δύσκολο έργο τους, φθάσαμε στο σήμερα με μια γενιά να προσπαθεί να ανταπεξέλθει από τη κρίση μόνη της χωρίς να αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει τη βοήθεια του Θεού. Φυσικά πάντα υπάρχουν οι εξαιρέσεις. Μια μικρή αλλαγή φέρνει πάντα μια μεγαλύτερη και αν καταφέρουμε και αξιοποιήσουμε το μάθημα των θρησκευτικών, τότε μπορούν να γίνουν θαύματα!!! Και ενώ η ανάγκη για αναβάθμιση της παιδείας κρίνεται πιο αναγκαία από ποτέ υπάρχουν και οι αντίθετες φωνές που θεωρούν ότι το συγκεκριμένο μάθημα θα πρέπει να αφαιρεθεί από το ελληνικό σχολείο, διότι δεν προσφέρει τίποτα στον σύγχρονο νέο. Είναι όμως έτσι;


  • Τελευταίες Ειδήσεις

Συνδρομή στο Ενημερωτικό Δελτίο