Η πολυτάλαντη ομογ..." />
01222018Δευ
Last updateΔευ, 22 Ιαν 2018 12am

Artist

Η αυστραλιανή Οδύσσεια της Ελένης Γιώτη Πάτερσον

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 
Η αυστραλιανή Οδύσσεια της Ελένης Γιώτη Πάτερσον

Η πολυτάλαντη ομογενής συγγραφέας και ηθοποιός Ελένη Γιώτη-Πάτερσον, είναι η πρωταγωνίστρια της θεατρικής παράστασης που φέρει τον τίτλο «Ταξίδι» και θα παρουσιαστεί την επόμενη Τετάρτη στον χώρο τέχνης FortyFive Downstairs που βρίσκεται στο κέντρο της Μελβούρνης.

Το «Ταξίδι» της ομογενούς καλλιτέχνη είναι μία συλλογή ιστοριών 20 Eλληνίδων μεταναστριών που ήρθαν στην Αυστραλία κατά τις δεκαετίες του 1950 και 1960. Η Γιώτη Πάτερσον μίλησε με αυτές τις γυναίκες υποβάλλοντας στην κάθε μία τρεις καίριες ερωτήσεις: «Γιατί έφυγες από την Ελλάδα», «Πώς ήταν το ταξίδι σου στην Αυστραλία» και Τι συνέβη όταν έφτασες εδώ;». Οι απαντήσεις τους αποτέλεσαν τη βάση του θεατρικού της έργου το οποίο πλαισιώνεται από ελληνική μουσική και τραγούδια.

Το θεατρικό έργο συνολικής διάρκειας 80 περίπου λεπτών αποτελείται από μία σειρά μονολόγων που δένονται μεταξύ τους από τις εμπειρίες που αυτές οι γυναίκες μοιράζονται.

Η ομογενής καλλιτέχνης άρχισε την πορεία της στο χώρο της τέχνης από τα εφηβικά της χρόνια ως ερμηνευτής τραγουδιών κυρίως από το χώρο της τζαζ. Πέρα από τις πολλές σόλο εμφανίσεις της η ομογενής ήταν και μέλος του συγκροτήματος Bumbellini. Το 2012 ήταν φιναλίστ στο διαγωνισμό μουσικής καμπαρέ «Short and Sweet Cabaret» ενώ έχει λάβει μέρος σε πολλές θεατρικές και κινηματογραφικές παραγωγές.

Επίσης ως συγγραφέας έχει στο ιστορικό της πολλά σενάρια για παραστάσεις καμπαρέ. Το θεατρικό έργο «Μία Αυστραλιανή Οδύσσεια - Το Ταξίδι» είναι το πρώτο καλλιτεχνικό της εγχείρημα που έχει άμεση σχέση με την καταγωγή της. Η παράσταση αρχίζει στις 7.30μμ τα εισιτήρια κοστίζουν $20 και για να κρατήσετε θέση μπορείτε να τηλεφωνείτε στο (03) 9662 9966.

Πηγή: Νέος Κόσμος

Greek Web TV

  • Τελευταίες Ειδήσεις

  • Δημοφιλείς Ειδήσεις

Συνδρομή στο Ενημερωτικό Δελτίο

Ο Παλμός της Ομογένειας

Μία παραγωγή της δημοσιογραφικής ομάδας του Sofia Times Magazine σ' επιμέλεια και παρουσίαση του Κώστα Σ. Πασχαλίδη. Καθημερινά στις 10:00 π.μ. (ώρα Ελλάδας) και σ' επανάληψη στις 18:00 από Δευτέρα έως και Παρασκευή και κάθε Σάββατο - Κυριακή στις 17:00 (ώρα Ελλάδας)

Γεια σου Έλληνα

καθημερινά σ' επανάληψη στο
Greek Web Radio
οι εκπομπές του
Στράτου Γ. Κρυσταλλάκη
στις 22:00 μ.μ και στις 05:00 π.μ & 13:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Καλλιτεχνικό Καφενείο

καθημερινά στο
Greek Web Radio
με την
Γιώτα, τον Ευθύμη, την Ευθυμία και την Κορίνα
στις 09:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 06:00 π.μ & 12:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Τα Πάθη του Έρωτα

καθημερινά στο
Greek Web Radio
με την
Ερυφίλη Ευλιάογλου
και τον
Κωνσταντίνο Σταθόπουλο
στις 23:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 04:00 π.μ & 14:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

"Dj X One"

καθημερινά στο
Greek Web Radio
με τον
Αργύρη Ναστόπουλο